mena&nada
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

mena&nada

ممتاز
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 جمبرى بانيه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


المساهمات : 155
تاريخ التسجيل : 17/07/2008

جمبرى بانيه Empty
مُساهمةموضوع: جمبرى بانيه   جمبرى بانيه I_icon_minitimeالجمعة يوليو 18, 2008 2:30 pm

اليكم الطريقة و المقادير

اول حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر عشان ننظفه ( و دى حاجة مهمة جدا فى كل انواع الجمبرى عشان انا سمعت من واحد سماك ان الكيس اللى فى ظهر الجمبرى بيجيب فشل كلوى ولانها كمان بتغير طعمه ) و نفتح الظهر بالشكل ده


و نشيل كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف





و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده





و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن

صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة

ملعقة كبيرة كمون

2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة ( انا بجيبها اكياس جاهزة)

ملعقتين صغار ملح

من 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوق

عصير ليمونة


//

//

و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة

بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق

2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل






بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون



و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس



و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن



ثم بالبقسماط



و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://menanada.yoo7.com
cat

cat


المساهمات : 108
تاريخ التسجيل : 09/12/2008
العمر : 28
الموقع : on the** QATAR

جمبرى بانيه Empty
مُساهمةموضوع: رد: جمبرى بانيه   جمبرى بانيه I_icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 10, 2008 5:30 am

يم يم يم يسلمووووو ..~~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
جمبرى بانيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
mena&nada :: القسم المرآه :: مطبخ mena&nada-
انتقل الى: